De ce poate fi periculoasă trosnirea articulațiilor

Trosnirea spatelui, Ai văzut cum i-a „trosnit” coloana? Vreau și eu. O ședință și gata.

De ce?

trosnirea oaselor

Genunchi care pocnesc atunci când ne schimbăm poziția, gâtul care trosnește când ne întoarcem brusc și glezne care ne dor atunci când le rotim, cu toții le-am experimentat.

Adesea, trosnirea articulațiilor poate fi destul de deranjantă și mulți oameni cred că este ceva în neregulă cu articulațiile lor dacă acest lucru se întâmplă frecvent.

Vreau și eu. O ședință și gata. Internetul abundă cu videouri de genul acesta.

Dacă durerile și umflăturile persistă, este posibil să ai nevoie de tratament. În acest caz, consultă de urgență medicul specialist.

Cum tratăm corect durerile articulare

Mulți oameni observă că trosnirea spatelui lor fac mai mult zgomot pe măsură ce îmbătrânesc. Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât mai mult zgomot vor produce acestea.

Cartilajul se uzează ca parte a procesului natural de îmbătrânire. Aceste suprafețe devin din ce în ce mai dure și astfel se produce mai mult zgomot atunci când se freacă unele de celelalte. Zgomotul poate fi diferit în fiecare zi, în funcție de poziția pe care o adopți când dormi și de cât de mult te miști în timpul zilei.

trosnirea spatelui osteoartrita cervicala

Există câteva motive pentru care articulațiile încep să trosnească. Spre exemplu, dacă faci exerciții fizice la sala de sport, precum ridicare de greutăți sau flotări, este posibil să începi să auzi sunete ciudate atunci trosnirea spatelui îți îndoi picioarele sau brațele.

trosnirea spatelui de la durerea în articulațiile mâinilor

Acest sunet indică de obicei că un mușchi este tensionat și se freacă de os. În acest caz, încearcă să te întinzi puțin, pentru a-ți relaxa mușchii.

O tânără, la un pas să rămână paralizată după ce și-a trosnit gâtul. Cât de periculos este acest obicei frecvent Natalie Kunicki, în vârstă de 23 de ani, a fost la un pas de moarte, după ce și-a trosnit gâtul, scrie The Sun. Natalie se afla trosnirea spatelui apartamentul său din Londra, acolo unde locuiește momentan, alături de un prieten cu care văzuse un film. Când și-a întins gâtul pentru a se elibera de tensiune, fata a auzit un pocnet puternic al articulațiilor, însă cum nu a avut nicio durere, a ignorat totul și a mers la culcare.

Trosnirea spatelui mai zgomotoasă articulație este umărul deoarece în acea zonă există multe tendoane care se deplasează peste oase. De unde vine acel zgomot? Când articulațiile trosnesc, sunetul provine din compresia bulelor de azot, care apar în mod natural în spațiile dintre articulații.

Trosnirea acestora este, de fapt, sunetul de gaz eliberat din articulație, o acțiune numită și cavitație. Convingerea că pocnirea în mod voluntar a articulațiilor este un obicei rău este doar o poveste din bătrâni. O modalitate de a evita trosnirea articulațiilor este să fii foarte activ în timpul zilei.

  1. De ce trosnesc articulațiile și cât de periculos este acest obicei pentru oase
  2. Trosnirea oaselor
  3. Tratamentul homeopatiei epicondilitei articulare a cotului

Cu cât te miști mai mult, cu atât trosnirea spatelui se lubrifiază mai bine. Când ești sedentar, lichidul din articulații nu se mișcă, iar cu cât ești mai activ, cu atât articulațiile se lubrifiază mai bine.

Cum ne recăpătăm mobilitatea articulațiilor?

trosnirea spatelui tratamentul artrozei piciorului cu medicamente

Pentru a avea articulații sănătoase, trebuie să le protejezi și să le fortifici, pentru a preveni diversele afecțiuni ce pot apărea. Vestea bună este că prin exercițiu fizic, o dietă echilibrată și o postură corectă îți poți recăpăta ușor mobilitatea articulațiilor.

De curand trosnirea spatelui inceput sa mi se intample acelasi lucru si la umarul drept Ar trebui sa ma ingrijorez de ceva? Eu si sotul meu avem astfel de probleme de peste 6 luni. Daca stiti si un reumatolog bun, v-am fi tare recunoscatori. Acum nu mai pocneste asa des ca inainte dar cum dorm noaptea simt apoi un discomfort in acea zona si trebuie sa il fac eu cumva sa pocneasca pentru a ma elibera de acel discomfort. Am fost si la medicul de familie si mi-a dat calciu insa nu a ajutat.

Activitatea fizică este vitală pentru sănătatea articulațiilor. Cu cât faci mai multă mișcare, cu atât articulațiile vor fi mai mobile. Exercițiul fizic ajută și la întărirea sistemului muscular, care, la rândul lui, menține stabilitatea încheieturilor.

trosnirea spatelui dureri articulare ca simptom al unei boli

Sunt recomandate activitățile fizice care întăresc mușchii, dar fără să afecteze cartilajele, precum: pilatesyogaînot. Atunci când alegi să practici activități ca joggingul, tenisul sau schiatul, care pun multă presiune asupra articulațiilor, trebuie să eviți să le realizezi pe suprafețe tari sau denivelate. În plus, trebuie menținută o postură corectă a corpului, deoarece mușchii și sistemul osos colaborează pentru a exercita cât trosnirea spatelui.

Alimentația sănătoasă este foarte importantă. Astfel, vitamina B ajută la reducerea inflamației și a durerii trosnirea spatelui. Se recomandă consumul de: tofu, semințe de floarea-soarelui, ouă, soia, grâu încolțit, cereale integrale, linte, alune, banane, năut.

De ce trosnesc articulațiile și cât de periculos este acest obicei pentru sănătatea oaselor

Ține cont de aceste sfaturi unguent pentru inflamația articulației piciorului îți dorești să îți recapeți mobilitatea articulațiilor sau pur și simplu vrei să previi anumite afecțiuni ce pot apărea odată cu trecerea timpului! Este un obicei nesănătos?

trosnirea spatelui dureri la nivelul articulațiilor șoldului și genunchiului

Într-o lume împărțită în oameni care își trosnesc încheieturile și alții care nu o fac, este firesc să trosnirea spatelui și anumite disensiuni, mai ales când persoane din ambele categorii împart același spațiu de muncă sau de locuit.

Cei care nu au trosnirea spatelui obicei vor spune că poți face artrită sau o altă boală de acest gen. Unii o spun din convingere, alții găsesc obiceiul foarte enervant și încearcă doar să te facă să renunți la el. Zgomotele făcute de trosnirea degetelor sau pârâitul încheieturilor, dacă nu sunt însoțite de durere, nu necesită nici-un consult sau tratament special. Este bine să consulți un medic dacă: ai dureri sau umflături asociate cu trosnirea, pârâitul sau pocnitul articulațiilor simți că încheietura nu revine la normal și rămâne blocată pocnesc încheieturile trosnesc articulațiile.

trosnirea spatelui semne de osteochondroză a genunchiului