Pseudartroza

Pseudartroza radiologic

Вы временно заблокированы

In urma unei fracturi, tesut osos nou se formeaza pentru a uni intre ele fragmentele osoase fracturate. Pentru vindecare, osul are nevoie de stabilitate si de o alimentare adecvata cu sange. Stabilitate: pentru a tine fragmentele osoase in pozitie fixa. Medicul ortoped poate aplica gips pseudartroza radiologic poate recomanda interventia chirurgicala pentru stabilizarea fracturii cu ajutorul unei placi metalice, a suruburilor sau tijelor.

Flux sangvin: Sangele asigura osului aportul de componente necesare pentru vindecarea fracturii.

Meniu cont utilizator

Acestea includ: oxigen, celule si substante chimice produse de organism si necesare pentru vindecare factorii de crestere. Aportul sangvin al osului fracturat de reia de regula de la sine in perioada de vindecare.

pseudartroza radiologic

Factorii care pot contribui la cresterea riscului de neconsolidare includ: Fumatul sau utilizarea nicotinei sub orice forma; fumatul, mestecatul tutunului si utilizarea gumei de mestecat cu nicotina pseudartroza radiologic a plasturilor anti-tabac inhiba in mod semnificativ vindecarea osului si cresc riscul de pseudartroza; Varsta inaintata; Anemia severa; Diabetul; Medicatia pe baza de antiinflamatoare precum aspirina, ibuprofenul si prednisonul; pacientul trebuie sa consulte permanent doctorul cu privire la riscurile si beneficiile administrarii acestor medicamente pe parcursul vindecarii unei fracturi; Infectiile.

Un os fracturat necesita totodata si o alimentatie adecvata. Pentru vindecarea oaselor fracturate este imperativa alimentatia bazata pe proteine, calciu, vitamina C si vitamina D. O dieta echilibrata este mijlocul cel mai sigur de a asigura elementele nutritionale necesare, suplimentele nutritionale administrate cu depasirea cerintelor zilnice fiind ineficiente.

pseudartroza radiologic

Medicul va discuta cu dvs. Pseudartroza este mai frecventa la persoanele cu fracturi la care perfuzia sangvina la nivelul osului este deficitara si, de asemenea, la persoanele care au suferit traumatisme severe osoase, chiar daca fluxul sangvin este corespunzator.

Pseudartroza radiologic oase, cum ar fi oasele degetelor de la picioare dispun de o stabilitate buna si sunt bine vascularizate, motiv pentru care este de asteptat ca acestea sa se vindece cu un minim tratament.

Hemoptysis - Role of Imaging (Case-based approach) - Radiology Board Review Case

Unele oase, cum ar fi partea superioara a femurului capul si colulu femuralun mic os al incheieturii mainii scafoidul sunt slab vasularizate, iar fluxul sangvin poate fi intrerupt complet in cazul pseudartroza radiologic fracturi a acestor oase. Alte oase, cum pseudartroza radiologic fi tibia, beneficiaza de un flux sangvin mediu, dar pielea si muschii invecinati pot fi distrusi in caz de trauma severa.

Trauma poate distruge fie fluxul sangvin intern in cavitatea medulara a osului, fie fluxul sangvin exterior din zona pielii si a muschilor ce acopera osul.

Exista insa si situatii cand un os fracturat nu se vindeca, chiar daca tratamentul aplicat a fost cel corect — chirurgical sau nechirurgical. Simptome Pacientii cu pseudartroza resimt de regula durere la locul fracturii dupa ce durerea initiala pseudartroza radiologic insoteste trauma dispare. Aceasta durere poate persista luni sau chiar ani de zile, si poate fi constanta sau poate aparea la folosirea bratului sau a piciorului afectat.

pseudartroza radiologic

Diagnostic Pentru diagnosticarea unei pseudartroze doctorul va utiliza examenul imagistic care, in functie de osul afectat, poate include radiografia, tomografia computerizata si RMN rezonanta magnetica.

Examenul imagistic permite medicului sa vizualizeze osul fracturat si sa urmareasca modul in care acesta se vindeca.

Tratamentul este individualizat si are ca obiectiv reconstructia anatomica si stabilizarea chirurgicala sigura a ambelor fracturi.

Urmatoarele simptome — singulare sau combinate — pot indica unui medic ortoped ca a intervenit o pseudartroza: Durerea persistenta la locul fracturii; Persistenta unei depresiuni, pseudartroza radiologic formare de os nou care sa uneasca fragmentele, la locul fracturii Lipsa oricarui progres in vindecare atunci cand se compara examenele imagistice efectuate de-a lungul mai multor luni Vindecarea incorecta intr-o perioada de timp care este de regula suficienta pentru vindecarea normala Analizele de sange pot fi de asemenea utile pentru investigarea cauzelor pseudartrozei.

Ele pot reflecta o infectie sau alta afectiune care poate intarzia vindecarea osului, precum anemia sau diabetul. Tratament Tratamentul pseudartrozei este prin excelenta chirurgical.

Factori de risc/Preventie

Se pot incerca si metode nechirurgicale de tratament care sunt eficiente mai ales daca este vorba de o intarziere in consolidare.

Consultati medicul ortoped cu privire la beneficiile si riscurile tratamentelor disponibile pentru pseudartroza.

pseudartroza radiologic

Acesta va poate recomanda tratamentul optim pentru dumneavostra. Tratament nechirurgical Cel mai frecvent tratament nechirurgical este pseudartroza radiologic de folosirea stimulatorului osos. Acest mic dispozitiv produce ultrasunete sau unde electromagnetice pulsatile care stimuleaza vindecarea.

Cuvinte cheie de căutare

Pacientul plaseaza stimulatorul pe piele deasupra zonei de pseudartroza pentru o pseudartroza radiologic de 20 minute pana la cateva ore pe zi. Pentru a fi eficient, pseudartroza radiologic tratatment trebuie urmat zilnic.

De asemenea se mai poate folosi injectarea pseudartroza radiologic factori de crestere la nivelul focarului de pseudartroza. Tratament chirurgical Tratamentul pseudartrozei nu este unul usor. Este posibil sa aveti nevoie de o a doua interventie daca pseudartroza radiologic nu are rezultatele scontate.

pseudartroza radiologic

Grefele de os furnizeaza celule osoase proaspete si substantele chimice produse in mod natural de corp, necesare pentru procesul de vindecare. Acestea sunt pseudartroza radiologic transplantate la locul focarului de pseudartroza.

Categories Tags Definitie.

Desi recoltarea grefei de os poate fi dureroasa, cantitatea de os prelevata nu genereaza probleme functionale, structurale sau cosmetice. Alogrefa grefa de pseudartroza radiologic alta persoana sau grefa osoasa de la cadavru — alogrefa este utilizata pentru a evita recoltarea de os de la pacient.

Ca si in cazul unei grefe obisnuite, prin aceasta metoda se creaza un mediu favorabil vindecarii. Cu trecerea timpului osul pacientului inlocuieste osul prelevat de la cadavru. Substituentii de os — substitutele de grefa osoasa sunt produse destinate comercializarii.

Comentarii

Ca si in cazul alogrefelor, substitutele de grefa osoasa evita prelevarea de os de la pacient. Pentru a stimula cresterea osoasa chirurgul va suplimenta grefa osoasa cu alte produse care contin substante chimice de care organismul uman are nevoie pentru a genera os. In functie de tipul de neconsolidare, oricare din materialele de mai sus sau o combinatie a acestora pot fi utilizate pentru a vindeca pseudartroza.

pseudartroza radiologic

Grefele de os sau substitutele de grefa de os prin ele insele nu asigura pseudartroza radiologic zonei fracturate. Cu exceptia cazului in care pseudartroza este stabila, veti avea nevoie de proceduri chirurgicale suplimentare fixare tratamentul artrozei articulației șoldului sau a coxartrozei sau externa pentru vindecare.

Fixare interna — fixarea interna stabilizeaza focarul de pseudartroza; chirurgul aplica pe os o placa metalica si suruburi sau introduce o tija in canalul medular al osului.