Cauze de poliartrita migratorie, poliartrita - simptome de artrita, tipurile și cauzele poliartrita

Poliartrita migratorie, Poliartrita reumatoida

Artrita Lyme este una dintre bolile cauzate de bacteria Borrelia burgdorferi Lyme Borreliosis care este transmisă prin înțepătura căpușelor dure, inclusiv Ixodes ricinus.

Forme de artrită

Deși pielea, sistemul nervos central, inima, ochii și alte organe pot fi și ele ținta infecției cu Borrelia burgdorferi, în majoritatea cazurilor articulaţiile sunt singura ţintă a artritei Lyme. Cu poliartrita migratorie acestea, poate exista un istoric de afectare a pielii, sub forma eritemului migrator o erupţie roşietică care se extinde de la locul unde s-a produs poliartrita migratorie de căpuşă.

poliartrita migratorie

Rareori, cazurile netratate de artrită Lyme pot conduce la afectarea sistemului nervos central. Doar o proporţie mică dintre copiii cu artrită suferă de poliartrita migratorie Lyme. Cu toate acestea, artrita Lyme este, probabil, cea mai frecventă artrită care apare după o infecţie bacteriană la copiii şi adolescenţii din Europa.

poliartrita migratorie

Rareori apare înaintea vârstei de 4 ani, afectând în principal copiii de vârstă şcolară. Boala apare în toate zonele din Europa, dar este mai frecventă în Europa Centrală şi în sudul Peninsulei Scandinave, pe ţărmul Mării Baltice.

Deși transmisia depinde de mușcătura de căpușe infectate, care sunt active din aprilie până în octombrie în funcție de temperatura mediului și umiditateartrita Lyme poate debuta în orice moment în cursul anului, datorită intervalului lung de timp scurs între momentul muşcăturii de căpuşă şi cum să tratezi articulațiile umflate pe poliartrita migratorie tumefierii articulare.

Cauza bolii este bacteria Borrelia burgdorferi, transmisă prin muşcătura de căpuşă Ixodes ricinus. Cele mai multe căpușe nu sunt infectate și, prin urmare, majoritatea muşcăturilor de căpuşă nu vor provoca infecţia.

Majoritatea infecțiilor, chiar dacă se manifestă cu eritem migrator, nu progresează spre etapele ulterioare ale bolii care includ și artrita Lyme.

Cauze De Poliartrita Migratorie - Cauze De Poliartrita Migratorie, Poliartrita reumatoida

Această situație se întâlnește mai ales dacă în stadiile incipiente, incluzând eritemul migrator, pacienții au poliartrita migratorie tratați cu antibiotice. Astfel, chiar dacă borelioza Lyme sub formă de eritem migrator poate apare poliartrita migratorie la circa 1 din copii, apariția artritei Lyme, manifestarea tardivă a boliieste un eveniment rar.

Artrita Lyme este o boală infecțioasă și nu este moștenită. Artrita Lyme rezistentă la tratamentul cu antibiotice a fost asociată cu anumiți markeri genetici dar mecanismele exacte ale acestei predispoziții nu sunt cunoscute.

Boala poate fi prevenită?

poliartrita migratorie

În zonele din Europa unde trăiesc căpuşele, este dificilă prevenirea muşcăturii de căpuşă. Cu toate acestea, în cele poliartrita migratorie multe cazuri căpuşa nu va transmite organismul cauzal al infecţiei, Borrelia burgdorferi, imediat după muşcătură, ci doar după câteva ore sau chiar după o zi, când bacteria ajunge în glandele salivare ale căpuşei şi este eliminată prin salivă în organismul gazdă de ex.

Căpuşele se fixează pe organismul gazdă pentru zile şi se hrănesc cu sângele acestuia. Când copiii sunt controlaţi în fiecare seară, în timpul verii, şi eventualele căpuşe descoperite sunt îndepărate imediat, transmiterea Borrelia burgdorferi este foarte puţin probabilă.

  • Nu lua durerea Ce este artrita migratoare?
  • Slăbiciune în mâinile durerii în articulația cotului
  • Articulațiile picioarelor doare decât ajutorul

Tratamentul preventiv cu antibiotice după o mușcătură de poliartrita migratorie nu este recomandat. Totuși, atunci poliartrita migratorie se produce manifestarea timpurie a eritemului migrator, acesta ar trebui să fie tratat cu antibiotice.

Acest tratament va opri proliferarea în continuare a bacteriei și va preveni artrita Lyme. În SUA a fost realizat un vaccin împotriva unei singure tulpini de Borrelia burgdoferi, dar acesta curentii trabert fost retras de pe piaţă din motive economice.

Acest vaccin nu este util în Europa, din cauza faptului că aici sunt răspândite poliartrita migratorie tulpini de Borrelia burgdorferi. Deşi este o boală infecţioasă, infecția cu Borrelia burgdorferi nu este contagioasă nu se poate transmite de la o persoană la altapentru că bacteria trebuie transportată de căpuşă.

  • Tratamentul articulațiilor cu ierburi Metode suplimentare Dezvoltați artrită și majoritatea medicamentelor care vă pot ajuta să aveți contraindicații?
  • Balsam corporal pentru boli articulare
  • Durere severă în articulațiile mâinilor ce este

Principalele simptome ale artritei Lyme sunt tumefierea umflarea articulațiilor cu efuziune creșterea volumului de lichid intraarticular și limitare a mișcării la nivelul articulațiilor afectate.

Adesea, în ciuda tumefierii poliartrita migratorie, articulaţia nu este poliartrita migratorie sau este puţin dureroasă. Articulaţia cel mai frecvent afectată este genunchiul, însă şi alte articulaţii mari și chiar mici pot fi afectate de boală.

Cauze De Poliartrita Migratorie, Poliartrita reumatoida

Frecvenţa şi durata episoadelor de inflamaţie articulară scade, în general, cu timpul, dar se poate şi amplifica, ajungându-se la cronicizarea artritei. Există și cazuri rare cu artrită tratamente neconvenționale poliartrita migratorie artroză și artrită lungă durată de la debutul bolii durata artritei de 3 luni sau mai mult.

Boala poate fi acută cu un singur episod de artrităepisodică recurentă sau cronică. Artrita pare a avea o evoluție mai acută la copiii mici și una de durată mai lungă la adolescenți. Boala la adulți și copii este similară. Cu toate acestea, copiii pot avea o frecvență mai mare a artritei decât adulţii. Spre deosebire de adulţi, cu cât copilul un genunchi doare mai mic, cu atât evoluţia favorabilă este mai rapidă şi rata de succes a tratamentului antibiotic este mai mare.

Ori de câte ori apare o artrită nouă fără o cauză cunoscută, artrita Lyme trebuie luată în considerare pentru diagnosticul diferențial. Suspiciunea clinică trebuie confirmată prin investigaţii de laborator, ce includ analize poliartrita migratorie sânge şi, uneori, analize din lichiul sinovial lichidul din articulațiile tumefiate.

Dacă există anticorpi IgM la Borrelia burgdorferi identificați prin testul EIA, poliartrita migratorie efectuat un test de confirmare numit Imunoblot sau Western blot. Poliartrita migratorie prezența unei artrite de cauză necunoscută și dacă sunt identificați anticorpi IgM la Borrelia burgdorferi prin testul EIA și confirmați prin Western blot, diagnosticul de artrită Lyme este cert. Cu toate acestea, acest test de laborator este mai puțin fiabil decât anticorpii determinați prin teste serologice.

În unele cazuri, testul poate eșua în indicarea unei infecții chiar dacă aceasta este prezentă și poate indica o infecție atunci când aceasta lipsește.

poliartrita migratorie

Artrita Lyme trebuie diagnosticată de către medicul pediatru sau într-un spital de pediatrie sau poliartrita migratorie boli infecțioase. Cu toate acestea, în cazul în care tratamentul cu antibiotice nu este eficient, cazul trebuie adresat unui specialist în reumatologie pediatrică pentru gestionarea ulterioară a bolii. În afară de testele serologice, se vor efectua şi analize pentru cuantificarea inflamaţiei, precum şi alte teste uzuale din sânge.

poliartrita migratorie

În plus, trebuie luate în considerare și alte cauze infecțioase ale artritei, care vor fi verificate folosind analize de laborator adecvate. După ce artrita Lyme a fost confirmată prin determinările de laborator, inclusiv imunoenzimatică și imunoblot, nu este util să se repete aceste teste, deoarece ele nu indică răspunsul la tratamentul cu antibiotice. Aceste teste vor rămâne pozitive ani de zile, chiar dacă tratamentul a fost eficient.

Deoarece artrita Lyme este o boală infecțioasă bacteriană, tratamentul se face prin administrarea de antibiotice. Artrita Lyme poate fi tratată cu antibiotice pe cale orală timp de 4 săptămâni sau poliartrita migratorie cale intravenoasă timp de cel puţin 2 săptămâni.

Dacă respectarea tratamentului cu amoxicilină sau doxiciclină este problematică numai pentru copiii cu vârsta peste 8 anise poate considera tratamentul intravenos cu ceftriaxon sau cu cefotaxim. Pot să apară efecte secundare, inclusiv diaree sau poliartrita migratorie alergice.