Luxația inferioară de umăr - Dr. Gavrilă - ortoped

Luxatie umar, Ai fost diagnosticat cu luxație inferioară de umăr?

luxatie umar unguent astfel încât articulațiile să nu se croiască

Daca luxatia nu este corect diagnosticata si se aplica un tratament gresit, sansele de complicatii viitoare sunt extrem de luxatie umar. Tipuri de luxatii la umar In functie de gravitate, viteza si directie de deplasare, luxatia umarului poate fi impartita in mai multe tipuri, in functie de: Directie: anterioare desposterioare rarinferioare foarte rar Viteza: mare sau scazuta Moment de producere: recente sau vechi peste 24 ore Desprindere: partiala sau totala Luxatia totala sau luxatia completa a umarului are loc cand capul osului humerus iese din cavitatea glenoida, desprinzandu-se complet.

Subluxatia sau luxatia partiala reprezinta o dislocare incompleta, in care mai exista contact intre capul humeral si cavitatea glenoida.

luxatie umar indometacină pentru dureri în articulația genunchiului

In acest tip de luxatie, capul osului humerus este fortat sa iasa din cavitate deplasandu-se spre inainte. O luxatia anterioara poate produce doua tipuri de dislocari: subcoracoida sau luxatie umar.

Ce este luxatia umarului?

Luxatiile anterioare se produc in majoritatea cazurilor pe terenurile de sport, de obicei acolo unde se practica rugby, handbal, hochei si alte sporturi de contact. In acest tip de luxatie, capul osului humerus este fortat sa iasa din cavitate, deplasandu-se spre inapoi. Posibilele cauze ale luxatiei posterioare sunt loviturile frontale puternice sau caderile pe mana, atunci cand aceasta este intinsa.

Tratament Luxatia umarului este un traumatism sever ce necesita tratament imediat de reducere ortopedica si stabilizare neuro-vasculara, urmat de program de recuperare cu sau fara imobilizare, cu sau fara tratament artroscopic.

Instabilitatea umarului, la fel ca si rigidizarea articulatiei, este luxatie umar din posibilele complicatii ulteriorare dislocarii acestuia.

Te doare umărul?

Persoanele care sunt la prima luxatie de umar au rata de instabilitate destul de crescuta, dintre acestea cea mai luxatie umar categorie fiind cea a tinerilor. Tratamentul incorect sau incomplet are urmari cu implicatii grave asupra umarului luxat: instabilitate, rigiditate, recidive, laxitate ligamentara, compromitere de cartilaje si oase.

 • Luxația scapulo-humerală: simptome, diagnostic și tratament - Revista Galenus
 • Luxatiile scapulo-humerale - Ortoped Constanta
 • Crema pentru artroza
 • Tratamentul chirurgical al luxației de umăr descris de dr Gavrilă Mihai
 • Luxația scapulo-humerală este o cauză frecventă de apariție a durerii și limitare funcțională a extremității superioare.
 • Luxația inferioară de umăr - Dr. Gavrilă - ortoped

Reducerea ortopedica Reducerea ortopedica, adica repozitionarea articulatiei dislocate a umarului, este prima masura ce trebuie luata de urgenta de catre ortoped. Exceptie face cazul rar care apare atunci cand artera inflamația articulației atlantoaxiale este lezata, aici restaurarea vascularizatiei fiind prioritara.

luxatie umar condrocalcinoza tratamentului articulației genunchiului

Pentru a efectua reducerea cu succes este nevoie de o relaxare musculara cat mai mare, iar acest lucru se poate obtine de regula prin anestezie generala.

Reducere ortopedica poate fi inchisa, adica fara operatie, sau deschisa, prin tratament chirurgical.

Ele sunt favorizate de conformaţia articulaţiei: disproporţia suprafeţelor articulare, aparat capsulo-ligamentar slab, mobilitate articulară crescută.

Reducerea inchisa este intotdeauna preferata ca solutie de tratare, insa in unele luxatii poate fi imposibil de realizat, reducerea deschisa ramanand singura optiune.

Daca luxatia este grava, timpul de imobilizare a umarului poate ajunge chiar si la 2 luni. Desi tratamentul conservator are efecte benefice in stabilitatea umarului, in cazul copiilor, tinerilor sau sportivilor acesta luxatie umar de evitat deoarece poate duce la disfunctii si rigiditate.

luxatie umar tratamentul artrozei

De aceea, cea mai eficienta forma de tratament este cea chirurgicala. Tratament chirurgical Artroscopie luxatie Ultimele studii si tehnologii dezvoltate in chirurgia ortopedica releva avantajele pe care tratamentul chirurgical le aduce mai ales pacientilor tineri, activi.

Astfel, in ultima vreme artroscopia umarului este preferata tratamentului conservator de fiecare data cand luxatia apare la adolescenti sau sportivi.

Fracturi ale cavitatii glenoide Leziuni ale coafei ms. Elongatia plexului brahial. Lezarea arterei axilare este mult mai rara. La dezvoltarea acestei instabilitati contribuie foarte multi factori,dar cel mai important este varsta: cu cat pacientul este mai tanar, cu atat rata de instabilitate este luxatie umar mare. Tratament:Luxatia de umar, ca orice luxatie, reprezinta o urgenta ortopedica si trebuie redusa cat mai repede.

Chirurgia artroscopica a umarului are numeroase avantaje printre care enumeram eficienta in repararea sau reconstructia ligamentelor lezate, diagnosticarea precisa si tratarea corecta a leziunilor asociate, reducerea durerilor si eliminarea rigiditatii articulare.

Exercitii de recuperare Recuperarea prin exercitii se realizeaza in functie de ligamentele specifice lezate si metoda de tratament aleasa. Atunci cand pacientul sufera o luxatie de umar, recuperarea luxatie umar a mobilitatii si fortei se realizeaza prin exercitii intinse pe o perioada mare de timp, de obicei aceasta durand pana la 1 an.

 1. Această mobilitatea crescută face ca articulația umărului să fie expusă la diferite traumatisme ce pot duce la distrugeri tisulare.
 2. Magnetoterapie pentru tratamentul artrozei genunchiului
 3. Luxatia de umar
 4. Tratamentul ortopedic al luxației acute de umăr - Dr. Mihai Tudor Gavrila - Global Medical
 5. Articulațiile rănesc piciorul amorțit

Pentru a mentine conditia fizica cardiovasculara, exercitiile de recuperare incep prin lucrul muschilor membrelor inferioare si a abdomenului combinate cu lucrul cu mana nevatamata. In acelasi timp, miscarile umarului afectat trebuiesc limitate si efectuate treptat, de la usor la greu, fara a forta articulatia, conform cu indicatiile ortopedului si kinetoterapeutului.

Diagnostic

Riscuri si complicatii Pentru a reduce unele riscuri si complicatii ce pot aparea, imediat de la producerea luxatiei este indicat sa veniti la clinica de ortopedie pentru stabilirea diagnosticului exact, reducerea si imobilizarea ortopedica a umarului. Stabilirea unui diagnostic exact, ingrijirea rapida si corespunzatoare, combinate cu un program luxatie umar de reabilitare ridica mult prognoza de vindecare a umarului.

Contact Tratamentul chirurgical al luxaţiei de umăr Luxaţia este o urgenţă!

Integritatea neurovasculara trebuie evaluata timp de mai multe zile dupa luxatia umarului pentru a ne asigura ca nu se dezvolta complicatii. Luxatia de umar este o afectiune grava. Daca intarziati vizita la ortoped exista riscul ca recuperarea sa fie dificila, sa existe riscul de instabilitate ulterioara si chiar sa dezvoltati boli grave precum artroza de umar. Afectiuni similare.