Meniu de navigare

Lacul caspic. Unele caracteristici

Conținutul

  December 2 8 Report Dc lacul caspic este numit marea caspica? Se numeşte mare datoriă întinderii sale, de peste Marea Caspica delimitează graniţa dintre Europa şi Asia şi este, de fapt, un lac.

  prindere leagan lemn articulatii diartrodiale

  De la sud la nord, lacul caspic se întinde pe circa 1. Adâncimea maximă este de circa 1.

  durerile de falange inflamație toracică

  Salinitatea apei ajunge la peste 10 la mie concentraţie. Cel mai mare râu care se varsă în Marea Caspică este fluviul Volga, cu un aport însemnat de apă, care la vărsare formează cea mai mare deltă din Europa, dar nu la fel de bine conservată din punct de vedere ecologic ca Delta Dunarii.

  ce nu puteți mânca dacă articulațiile doare ecografie musculoscheletala pret

  Mai mult, capitala Azerbaidjanului, Baku, este un oraş-port la Lacul caspic Caspică. Marea Caspică este brăzdată de mai bine de 50 de insule şi numeroase golfuri.

  medicamente de rigiditate articulară cum să tratezi inflamația articulațiilor de pe coate

  Cel mai lacul caspic golf este Kara-Bogaz-Gol, care a fost, până la o lucrare hidrotehnică de îndiguire, un lac. Numeroase specii de plante şi peşti există în Marea Caspică, din care cele mai importante specii sunt crapul, plătica, scrumbia, bibanul şi ştiuca, care trăiesc atât la vărsarea râurilor în mare, cât şi în mare.

  Nici sturionii din Delta Volgai nu sunt de neglijat.

  tratamentul înțepăturilor de albine cu artroză de șold dureri articulare cauzează un tratament

  Ca o curiozitate animală, în Marea Caspică trăieşte o specie de focă denumită sugestiv foca caspică. Dar de departe cea mai mare importanţă a Mării Caspice este din punct de vedere geostrategic şi economic. Situată la graniţa Europei cu Asia, Marea Caspică deţine a treia rezervă de ţiţei a lumii, cu un potenţial de câteva sute de miliarde lacul caspic barili.

  Turkmenbashi TurkmenbasyTurkmenistan fosta Krasnovodsk Khazar, Turkmenistan Makhachkala, Rusia Descoperirile din peștera Khuto din apropierea orașului Behshahr, în sudul Mazendaran din Iran, datează ca locuința unei persoane în această zonă în urmă cu În perioada antică clasică, grecii și persanii au numit Marea Caspică Oceanul de Hyrcania. În limbile turcești, este cunoscută sub numele de Marea Khazar.

  Deasemenea, rezervele de gaz se găsesc în cantităţi importante. Marea Caspică este o mare poluată, ca urmare a extragerii petrolului în zonă.

  cumpără condroitină glucozaminică cele mai bune stațiuni pentru tratamentul artrozei genunchiului

  În plus, încălzirea globală a dus la restrângerea arealului ocupat de apă.