Reumatologia si bolile reumatice

Inflamație metacarpofalangiană, Durerea de genunchi – posibile afectiuni si metode recomandate de tratament

Conținutul

  Boala este progresiva, în ultimele stadii aparând deformarea articulatiilor si anchiloza.

  Afectarile carcateristice includ sinovita si serozita inflamatia membranelor articulare, pericardului, pleureinoduli reumatici si vasculita. Marca bolii este reprezentata de persistenta poliartritei simetrice care afecteaza frecvent articulatiile mici ale mîinilor si picioarelor.

  Cauze Etiologia poliartritei reumatoide este înca necunoscuta.

  Despre poliartrita reumatoidă Care sunt etapele de evolutie ale sinovitei in poliartrita reumatoida? Poliartrita reumatoida ● membrana sinoviala ● articulatii ● modificari articulare ● sinovita ● evolutia sinovitei ● ce este sinovita si cum evolueaza?

  Factorii asociati cu aparitia afectiunii sunt diversi: infectii frecvente în special viralepredispozitie genetica, stress, fumat, alterari hormonale, dar si aparitia unui raspuns autoimun. Tesuturile cele mai predispuse sunt membranele sinoviale si structurile articulare.

  Deformarile inflamație metacarpofalangiană dizabilitatile articulare apar prin erodarea si distrugerea membranelor sinoviale si suprafetelor articulare.

  Calcitonina este utilizată ca opţiune terapeutică de rezervă, la cei care nu pot beneficia de substituţie hormonală sau inflamație metacarpofalangiană. Tratamentul medicamentos Utilizează antiinflamatorii steroidiene şi nesteroidieneantialgice, cauze ale durerii articulare în întregul corp imunosupresive ciclofosfamida, metotrexat, azatioprina sau medicamente remitive săruri de aur, penicilamina, antipaludice de sinteză. No Downloads. Recuperarea şi reeducarea funcţională în poliartrita reumatoidă fac parte integrantă din abordarea terapeutică complexă a poliartritei reumatoide, lor revenindu-le rolul de a limita instalarea deformărilor articulare, de a menţine un bun tonus muscular şi o mobilitate articulară normal, de a menţine echilibrul psihologic rigide degetele artrite social al pacientului, iar în stadiile avansate ale bolii de a asigura adaptarea funcţională la handicap. Pentru combaterea durerii, pot fi utilizate, înainte de kinetoterapie, mijloace de termoterapie genunchi provoaca dureri masajul.

  Boala afecteaza mai frecvent femeile cu vârsta peste 40 de ani. Forma pediatrica a AR este artrita reumatoida juvenila, ce apare la copiii cu vârsta mai mica de 16 ani.

  inflamație metacarpofalangiană

  Forma juvenila include 3 categorii de boala: poliarticulara afecteaza multiple articulatiipauciarticulara afecteaza mai putin de 4 articulatii si sistemica febra, rash, afectare organica. Artrita reumatoida afecteaza multiple articulatii simultan, aparând initial la nivelul articulatiilor mici: închieturile mâinilor, coate, glezne, articulatiile metacarpo-falangiene, articulatiile metatarso-falangiene.

  Pe masura ce boala progreseaza, sunt afectate si alte articulatii: umeri, genunchi, solduri, articulatia temporomandibulara, coloana cervicala etc.

  inflamație metacarpofalangiană

  Semnele si simptomele PAR variaza în functie de severitate, aparând si disparând. Perioadele de remisiune aparenta alterneaza cu perioadele în care manifestarile sunt pregnante. Tratament Tratamentul trebuie sa fie instituit cât mai rapid dupa inflamație metacarpofalangiană simptomelor.

  inflamație metacarpofalangiană

  Din pacate, nu exista un tratament curativ al acestei afectiuni, medicamentele administrate având doar un rol de ameliorare. Aparitia deformarilor articulare corelate cu nodulii reumatici, afectarea femeilor tinere, numarul crescut de leucocite din lichidul sinovial semnifica un prognostic prost al evolutiei bolii.

  Tratament Artrita sau poliartrita reumatoidă este o afecțiune reumatismală caracterizată prin inflamația cronică a articulațiilor însoțită de deformare progresivă și distrugere a cartilajului și a oaselor articulare. Această afecțiune prezintă caracter infiltrativ-proliferativ, are o patogenie autoimună și determină apariția a numeroase manifestări clinice sistemice. Poliartrita reumatoidă este mult mai frecvent întâlnită în rândul persoanelor de sex feminin, rata de afectare între bărbați și femei fiind de 1 la 3 în favoarea femeilor. Incidența maximă a bolii este întâlnită în rândul persoanelor aflate în decada a patra și a cincea de viață.