Bara directie longitudinala U-445

Bara directie, Am gasit 279 anunturi

Informații suplimentare

Tinerii tratament cu leziuni sportive la genunchi bara directie România pe harta vitezei. Prototipul futurist de maşi Şoferii care doresc să rezolve în garajul propriu defecţiunile de la bara directie pot înlocui două piese extrem de importante pentru controlul autoturismului în timpul deplasării, însă pentru a face acest lucru au nevoie de un minim de cunoştinţe auto şi de seriozitate maximă vizavi de paşii pe care trebuie să îi urmeze.

tratament articular teraflu

Vorbim de bieletele de direcţie şi capetele de bară, acestea fiind printre cele mai importante piese consumabile de la o maşină, de care depinde în primul rând siguranţa pasagerilor. Bieleta de direcţie este o bară de metal cu un capăt oscilant, având rolul de a transforma mişcarea rectilinie într-una de rotaţie.

Produse similare

Această piesă face parte din sistemul de direcţie al unui vehicul, făcând legătura între casetă de direcţie a maşinii şi capul de bară pivotant.

Un vehicul are două bielete de direcţie — una spre roata viratoare din stânga, altă spre roata viratoare din dreapta. Unul dintre capetele bieletei de direcţie este prevăzut cu o articulaţie sferică acest capăt face legătura cu casetă de direcţieiar celălalt capăt este prevăzut cu un filet acest capăt se înfiletează în capul de bară al roţii.

Tutorial schimb capete de bara usor singur acasa cu minim de unelte!

Dacă apare o uzură vizibilă la articulaţia sferică, se recomandă urgent înlocuirea bieletei de direcţie respective. Efectul poate fi dramatic şi anume pierderea direcţiei în timpul mersului, pentru că roata se răsuceşte brusc. O bieletă de direcţie deformată sau uzată afectează, de asemenea, geometria roţilor.

Produse promovate

De ce trebuie să ţineţi cont la desfacerea bieletelor Cum procedăm pentru a înlocui cele două piese amintite? Se desface mai întâi piuliţa piuliţa de la rotula de direcţiecare ţine capătul de bară pe fuzetă. Avem nevoie şi de ciocan, deoarece şurubul este conic la bază şi presat pe con în corpul fuzetei. Aplicăm apoi o lovitură puternică în capul prezonului.

boli degenerative degenerative ale genunchiului

Dacă dorim acest lucru, trebuie pus între ciocan şi prezon o bucată de lemn de esenţă tare şipcă, plintă de pardoseală. După desfacerea acestui pivot de pe fuzetă, se trece la desfacerea contrapiuliţei. Aceste operaţii se pot face şi în ordine inversă, însă dacă nu se ţine contra perfect la deblocarea piuliţei, se poate forţa pivotul capătului de bară şi vor apărea probleme, în cazul în care se doreşte refolosirea acestuia.

unguent regenerator pentru osteochondroză

Se desface apoi ceea ce se numeşte contrapiuliţa de reglaj a paralelismului şi se reperează poziţia iniţială a acesteia, pentru a ajuta la prereglaj în fază de montare.

Se poate apoi desfileta capătul de bară de pe bieletă. Următorul pas este desfacerea colierelor de la burduful bieletei, urmând ca acesta să fie tras cu grijă până devine vizibilă rotula şi cremaliera. Se trage de volan până ce bara ajunge într-o poziţie din care se poate accesa pentru desfacerea rotulei.

artroza simptomelor mâinii și tratament

Se montează dispozitivul pentru blocarea barei sau se ţine contra cu o cheie de bară, un lucru greu şi incomod, dar bara directie v-aţi bara directie la această treabă, e musai să o duceţi la capăt. În final, se desface rotula înfiletată în bara cremalierei.

Nu stii despre ce sa scrii?

Realizarea bracajului este recomandată Se montează capătul de bară pe bieletă şi se înfiletează până la poziţia de prereglaj a contrapiuliţei reperată în fază de demontare. Aceasta trebuie strânsă după reglarea geometriei la un cuplu de 50 newton-metri. Se înfiletează întreg ansamblul bara directie doar bieleta cu rotula în bara cremalierei.

tratarea coloanei vertebrale și a anastaziei articulațiilor semenova

Depinde în ce ordine executaţi operaţiile, nefiind obligatoriu să procedaţi neaparat în această ordine. Înainte bara directie înfiletare este recomandat să folosiţi Loctite Frenbloc produs de etanşare a bara directie pe filetul rotulei axiale pentru a evita desfiletarea accidentală.

Meniu de navigare

Aceasta trebuie strânsă cu un cuplu de 34 newton-metri. Se fotbalist vatamare la sold apoi un strat de unsoare cu litiu pe burduf, cremalieră şi rotula axială şi se împinge burduful la locul lui.

Se fixează cu coliere noi sau cu legături de cablu.

Acest articol sau această secțiune nu este în formatul standard.

Se prinde apoi la loc pivotul capătului de bară pe braţul fuzetei şi se strânge piuliţa cu un cuplu de 37 newton-metri. Se montează la loc roata, se coboară de pe cric şi se strâng prezoanele roţii. Proprietarii de autoturisme care se încumetă să execute aceste operaţii în garajul propriu trebuie să manifeste maximă atenţie, ţinând cont că piesele amintite au un impact major asupra direcţiei în timpul deplasării maşinii.

Produse din aceeași categorie

De aceea, recomandarea specialiştilor este ca înlocuirea bieletelor de direcţie şi a capetelor de bară să se facă într-un service specializat, mai ales dacă nu aţi mai efectuat vreodată această operaţiune, nefiind de dorit să faceţi experimente cu aceste componente extreme de importante de la o maşină.

Sfaturile bara directie mai sus se bara directie şoferilor care bara directie cunoştinţe de mecanică auto şi care au mai realizat astfel de operaţiuni în trecut. În încheiere, trebuie amintit că, după efectuarea operaţiilor de înlocuire a celor două piese, se recomandă şi realizarea bracajului. Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: citeste totul despre:.