Artrita degenerativa a articulatiilor mainii – Artroza

Artroza radiocarpiana

Conținutul

  Artroza mainii radio-carpiana Generalități Reprezintă una dintre cele mai frecvente complicații artroza radiocarpiana tratamentului nesatisfăcător al fracturii epifizei distale de radius. De asemenea, poate apărea în cazul unui istoric de muncă fizică manuală intensă, precum și în cazul unor afecțiuni sau fracturi ale oaselor carpiene cu care intră în contact.

  artroza radiocarpiana tratamentul durerii de șold pe care medicul

  Simptome Pot varia de la mărirea de volum a pumnului, trosnituri la mobilizare, durere și impotență funcțională până artroza radiocarpiana o jenă dureroasă persistentă care se ameliorează parțial la administrarea de antiinflamatorii.

  Pacientul își amintește evenimentul traumatic în cazul în care mâna a fost imobilizată. Condiții clinice mai greu de diagnosticat precum instabilitățiile oaselor carpiene artroza radiocarpiana pseudartroza osului scafoidian se pot prezenta la mare distanță de timp față de traumatism, artroza radiocarpiana forma artrozei radio-carpiene instituite.

  artroza radiocarpiana tratament de prescripție a durerii articulațiilor

  Tratament Conservator: Acest tip de tratament are ca scop reducerea sau anularea simptomatologică — dispariția durerii, recuperarea mobilității și obținerea unei încheieturi funcționale. Medicul poate prescrie utilizarea unei orteze pentru muncă fizică manuală, în scopul diminuării fenomenelor dureroase; Se pot utiliza fizio-kinetoterapia în scop adjuvant, precum și infiltrațiile cu soluții antiinflamatorii sau anestezice.

  artroza radiocarpiana articulațiile mâinilor și coatelor doare

  Chirurgical: Se optează pentru acest tip de tratament în momentul în care se constată eșecul tratamentului conservator sau în momentul în care pacientul dorește o soluționare mult mai rapidă a simptomelor. Medicul pune în balanță necesitatea pacientului pentru mobilitate sau forță fizică și optează pentru un tratament de tip fuziune radio-carpiana — sudarea artroza radiocarpiana carpiene cu radiusul pentru a beneficia de forță în detrimentul mobilității sau pentru un tratament de tip carpectomie — îndepărtarea unui rând de oase carpiene pentru a păstra o bună mobilitate la nivelul pumnului cu prețul diminuării artroza radiocarpiana musculare.

  În artroza radiocarpiana in care pacientul nu este hotărât pentru o intervenție chirurgicală, se poate opta pentru o orteză antebrahio-palmară care va actiona precum intervenția de fuziune, urmând ca pacientul să decidă artroza radiocarpiana este în favoarea intervenției.

  artroza radiocarpiana vătămarea roșiilor cu artroza articulațiilor

  Complicații Pot apărea într-un procent mic fenomene nedorite intra sau postoperatorii precum leziuni arteriale sau nervoase, redoarea articulară, sindromul de durere regională complexă, infecția de plagă operatorie sau a materialului de osteosinteză, acestea se consideră acceptabile, rolul epilepsie dureri articulare preoperatorii fiind de a reduce la minim aceste riscuri.

  Recuperare Reluarea activitățiilor se face în jur de săptămâni postoperator, fiind dependentă de particularitățiile pacientului. În cazul tratamentului conservator, se poate obține o intoarcere artroza radiocarpiana activitate mai devreme cu efectuării unui tratament multimodal — medicamentos și fizio-kinetoterapie.

  artroza radiocarpiana a treia zi diagnostic de durere articulară

  Medicul poate recomanda utilizarea de dispozitive adjuvante precum orteze sau atele gipsate postoperator sau dimpotrivă de fizio-kinetoterapie pentru dinamizarea accelerată a procesului de recuperare. Evoluția postoperatorie sau după tratament conservator se urmărește prin controale clinice și radiologice periodice pentru a preîntâmpina apariția complicațiilor.

  artroza radiocarpiana coxartroza șoldului unde să se trateze

  Uneori este necesară extragerea precoce a unor componente de fixare sau reintervenția în cazul în care se constată degradarea fixării.