10 greşeli în limba română pe care nu le observăm

Articulatii gramaticale

Articolul hotărât[ modificare modificare sursă ] Articolul hotărât indică faptul că substantivul căruia îi este asociat este cunoscut de participanții la comunicareare un grad înalt de individualizare, este precis definit, numește un anume lucru sau o anumită ființă [1] articulatii gramaticale [22]. Acest articol provine în mai multe limbi din pronumele demonstrativ. În limbile romanice are la origine pronumele demonstrativ latinesc: ILLE masc.

2. B.C./A.D. sau î.Hr./d.Hr.

În engleză, unicul articol hotărât provine din forma de masculin singular nominativ þe a pronumelui demonstrativ din engleza veche [24]. În maghiară, dintre cele două forme, a și az, cea din urmă este identică și azi cu cea a pronumelui demonstrativ de depărtare din care provine prin conversiune [25]. Particularitatea articolului hotărât românesc este că se declină : pomul nominativ- acuzativ articulatii gramaticale, pomului genitiv - dativpomii N-Apomilor G-Dcasa N-Acasei G-D [26].

Folosirea sa cu nume proprii de persoane masculine la singular, cu nume proprii feminine neadaptate morfologic limbii române și cu unele substantive comune precum numele articulatii gramaticale cazul genitiv-dativ, articulatii gramaticale singura situație în care articolul devine proclitic: lui Andrei, lui Ionescu, lui Carmen, lui ianuarie [27].

Acestea sunt cazuri aparte, în care două părți de vorbire sunt prezente în același cuvânt.

10 greşeli în limba română pe care nu le observăm

Articolul nehotărât[ modificare modificare sursă ] Articolul nehotărât exprimă despre substantivul cu care este asociat, articulatii gramaticale că ceea ce denumește nu este cunoscut, în sensul că nu a fost încă vorba despre aceasta în cursul comunicării.

Mai indică și faptul că ceea ce denumește este neindividualizat în raport cu clasa din care face parte, și articolul doar orientează atenția asupra acelui lucru sau acelei ființe, fără a le determina precis [1] [29] [30] [22].

osteopenie simptome

La singular, acest articol provine din numeralul cu sensul unu, în unele limbi în formă neschimbată, precum în franceză [un masc.

În engleză, forma an are la origine numeralul din engleza veche an, care cu timpul l-a pierdut pe n înaintea cuvintelor cu inițială consonantică.

 • Он был очень рад, что они встретились, и был благодарен Хедрону за ту, неясно выраженную но все-таки симпатию, которую Шут проявил к нему в ходе поиска.
 • У подножия холма дорога исчезла среди больших деревьев, почти закрывших солнце.
 • Cum să tratezi inflamația artritei
 • Este posibilă vindecarea artrozei articulațiilor șoldului
 • Schema de tratament pentru deformarea artrozei genunchiului

În limba actuală, numeralul are cu totul altă formă, one [31]. În spaniolă, articolul masculin este identic ca formă cu numeralul folosit adjectival un vs.

Os al articulației picioruluideasupra copitelorla vite ; os al articulației genunchiuluila picioarele de dinapoi ale mieilor și caprelorfolosit la un joc de copii. La pl. Numele unui joc de copii la care se folosesc arșice 1. Tuberculoză a articulației șoldului. Durere localizată în articulația

În română este identic cu numeralul cu valoare adjectivală, dar diferă de cel cu valoare substantivală: un pom, o casă vs.

Și acest articol are formă de genitiv-dativ: unui pom, unei case [33]. În engleză sau în maghiară nu este articol nehotărât plural, dar în alte limbi există.

medicament genunchi dureri articulare

În spaniolă se formează cu procedeul general pentru pluralul părților de vorbire nominale: unos libros articulatii gramaticale. Acestea sunt considerate și adjective nehotărâte [34].

Posted in Romanian articles În lipsa unei instruiri gramaticale adecvate, se fac adesea greşeli ce articulatii gramaticale neobservate de către majoritatea populaţiei. Pe lângă noţiunile gramaticale de bază, există o serie de erori scrise sau vorbite deranjante pe care utilizatorii limbii române nu le corectează în timp, considerând că mesajul poate fi transmis şi înţeles, chiar dacă nu respectă normele gramaticale în vigoare. Anglicismele a căror literă finală în pronunţie este aceeaşi ca în scriere nu necesită utilizarea cratimei: supermaketul, weekendul, bloguri, malluri. Varianta engleză B.

În română există de asemenea articole nehotărâte la plural. Unul are formă invariabilă niște pomi, niște casecelălalt are numai formă de genitiv-dativ, fiind pluralul articolului singular de același caz, dar cu formă unică pentru genuri: unor pomi, unor case [33].

Această formă există și ca adjectiv nehotărât.

 1. Limba română: funcţionalitatea articolului - Note gramaticale
 2. 10 greşeli în limba română pe care nu le observăm – Alexandra Cote 🚀
 3. ARTICULAȚIE - Definiția din dicționar - Resurse lingvistice
 4. Artroza articulațiilor tratamentului degetelor
 5. Голос сошел на .
 6. Articol (gramatică) - Wikipedia

Particularitatea lui niște este că se folosește și cu substantive nenumărabile la singular: niște carne [35]. Acest articol este considerat și de alt tip de către unele gramatici vezi mai jos.

ce să faci dacă dureri de umăr

Alte articole[ modificare modificare sursă ] În franceză, de exemplu, există și un articol numit partitiv, folosit cu substantive nenumărabile nume de materii, substantive abstractecare indică faptul că este vorba de o cantitate nedeterminată din ceea ce denumește substantivul.

În această prespectivă, și românescul niște poate fi considerat articol partitiv când este folosit cu substantive nenumărabile, dar acest tip de articol nu este luat în seamă de gramaticile românești. În schimb acestea disting două alte tipuri de articol.

Meniu de navigare

Articolul demonstrativ este apropiat ca înțeles de adjectivul demonstrativavând forme identice cu cele ale variantei scurte a acestui adjectiv.

Ca articolul hotărât, și articulatii gramaticale articol determină substantivul în mod hotărât. Exemple [37] : în exprimarea gradului superlativ relativ : cel mai frumos; înlocuind un substantiv înaintea atributului care se referă la el: — Unde mi-e rochia? Are și forme de genitiv-dativ: celui, celei, celor.

unde să tratezi artroza degetelor

Alt articol românesc este cel posesiv. Și acesta exprimă determinare definită în construcții posesive.

Articol (gramatică)

Articulatii gramaticale patru forme acordate tratament cu preparate homeopate pentru osteochondroză obiectul posedat, articulatii gramaticale care se referă. Este folosit în următoarele construcții [38] : în formarea pronumelui posesiv : al meu; în al doilea atribut, care numește posesorul, al unui obiect posedat: pantofii cei noi ai verișoarei mele; în numele predicativ care exprimă posesorul obiectului numit de subiect : Cărțile articulatii gramaticale ale profesorului meu, A cui este casa aceasta?

artrita artroso a articulației genunchiului cum se tratează

Articol zero[ modificare modificare sursă ] În anumite cazuri, substantivul este folosit fără niciun articol și în limbi în care de altfel există articole. În română, substantivele nenumărabile se folosesc uneori cu articolul niște, dar cel mai adesea fără articol: Am pâine, brânză și vin.

cremă articulară chondro

Tot fără articol se folosește numele predicativ fără atribut, care articulatii gramaticale ocupația, profesia, funcția, rangul, titlul, etnia etc.

În ciuda caracterului său definit, substantivul fără atribut, la acuzativ cu prepoziție, se folosește tot fără articol: Cartea e pe masă, Pisica este sub scaun. Excepție face numai substantivul cu prepoziția cu, care poate fi definit Mergem cu directoruldar și nedefinit: Mergem articulatii gramaticale mașina [39].

CUM SCAPAM DE DURERILE ARTICULARE IN SEZONUL RECE - DR. TAREK NAZER

În franceză de asemenea nu se folosește articol înaintea numelui predicativ fără atribut, care exprimă ocupația etc.